17 استارتآپ فین تک برتر در دنیا
فهرست محتوا
استارتآپهای فین تک نهادهای تجاری هستند که از فناوری مدرن برای ارائه خدمات مالی به کاربران خود استفاده میکنند. این خدمات شامل هر چیزی از انتقال پول گرفته تا سرمایهگذاریهای خودکار و بیمه میشود. در حدود یک دهه گذشته، فین تک به یکی از بخشهای صنعت مالی با سریعترین رشد تبدیل شده است.
مجموع سرمایهگذاری در استارتآپهای فین تک بین سالهای 2012 تا 2015 در سراسر جهان بهطور تصاعدی رشد کرد. در سال 2018، ارزش سرمایهگذاری در چنین شرکتهایی به 148 میلیارد دلار رسید و در سال بعد به 215 میلیارد دلار افزایش یافت.
در ادامه به بررسی 17 مورد برتر استارتآپهای فین تک در سراسر جهان میپردازیم. برای این که این فهرست ملموستر باشد، بزرگترین استارتآپ فین تک جهان یعنی PayPal را با ارزش بیش از 300 میلیارد دلار درج نکردهایم:
17. Root
حوزه فعالیت: اینشورتک
ارزش استارتآپ: 6.7 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2015
شرکت Root به رانندگان بر اساس امتیاز رانندگی آنها، بیمه خودرو ارائه میدهد. این شرکت رفتار رانندگان را از طریق اپلیکیشن اختصاصی خود ارزیابی میکند و به رانندگی آنها امتیاز میدهد. سپس رانندگان میتوانند بر اساس امتیاز رانندگی خود، بیمه با تخفیف تهیه کنند. این شرکت فقط به رانندگان خوب بیمه ارائه میدهد و حق بیمه آنها را به میزان قابل توجهی کمتر از بیمهگذاران سنتی نگه میدارد. این شرکت برای اولین بار بیمه با تخفیف را به رانندگان خودروهای خودران مانند تسلا ارائه کرد. در سال 2018، Root به یک استارتآپ یونیکورن (استارتآپهایی با ارزشگذاری بیش از یک میلیارد دلار) تبدیل شد. این شرکت اولین یونیکورنی بود که در حوزهای غیر از خدمات درمانی فعالیت میکرد.
در سپتامبر 2019، این شرکت 350 میلیون دلار سرمایه جذب کرد. یک سال بعد، در اکتبر 2020، سهام Root برای اولین بار عرضه عمومی شد و از این طریق 724 میلیون دلار جمعآوری کرد. ارزش این شرکت در عرضه اولیه 6.7 میلیارد دلار تعیین شد.
16. Carta
Carta یکی از استارتآپهای فین تک است که در زمینه سرمایهگذاری و خدمات سبد سهام شرکتهای خصوصی تخصص دارد. خدمات Carta شامل تهیه جدول سرمایه برای شرکتها (که نشاندهنده درصد و سهم سهامداران شرکت است)، ارزیابی ESOP (برای شرکتهایی که به پرسنل اجازه مالکیت سهام شرکت را میدهند) و مدلسازی سناریو شامل تحلیل رضایت مشتری، تحلیل منافع ادغام استارتآپها و شرکتهاست. همچنین این شرکت خدمات مدیریت سهام نیز به سرمایهگذاران شخصی ارائه میدهد.
Carta در ابتدا به عنوان یک کارگزاری بورس آنلاین توسط هنری وارد و مانو کومار تاسیس شد. این دو فرد در حال حاضر به ترتیب به عنوان مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت هستند. این شرکت در ماه می 2019، 300 میلیون دلار سرمایه جذب کرد و توانست به یک استارتآپ یونیکورن تبدیل شود. در آگوست 2021، Carta اعلام کرد که 500 میلیون دلار دیگر سرمایه جذب کرده است.
15. Paytm
Paytm بزرگترین استارتآپ فین تک در هند است. Paytm ابتدا در سال 2010 به عنوان یک پلتفرم خرید شارژ آنلاین سیمکارت توسط یک میلیاردر هندی تأسیس شد. تا سال 2015، این استارتآپ خود را در جهت ارائه خدمات پرداخت آنلاین توسعه داد و 104 میلیون کاربر ثبتنامی به دست آورد. پایگاه کاربران این استارتآپ در سال 2019 نزدیک به 350 میلیون نفر رسید.
Paytm توسط برخی از معروفترین شرکتهای سرمایهگذاری دنیا از جمله Alibaba Group، Softbank Vision Fund و Berkshire Hathaway حمایت مالی میشود. این شرکت در نوامبر 2019، به رهبری سرمایهگذارانش، یک میلیارد دلار سرمایه جذب کرد و در نوامبر 2021، سهام این شرکت برای اولین بار عرضه اولیه شد. ارزش این شرکت پس از افت شدید سهام در حال حاضر حدود 14 میلیارد دلار است؛ اما هنوز پر ارزشترین سهام در میان شرکتهای هندی است.
14. SoFi
SoFi مخفف Social Finance و یکی از استارتآپهای فین تکی مستقر در سانفرانسیسکو است. این شرکت در حوزه ارائه وامهای شخصی، تامین مالی وام دانشجویی و وام مسکن فعالیت میکند. SOFI توسط چهار فارغالتحصیل دانشکده بازرگانی استنفورد تاسیس شد تا به دانشجویان امکان دریافت وام مقرون به صرفه را ارائه دهد.
بین سالهای 2012 و 2014، SoFi بیش از 650 میلیون دلار سرمایه جذب کرد. تا اواسط سال 2016، این شرکت بیش از 2 میلیارد دلار وام را تامین مالی کرده بود. در همان سال، SoFi اولین وامدهنده آنلاین شد که امتیاز AAA را از Moody’s دریافت کرد. در می 2019، SoFi یک سرمایه 500 میلیون دلاری از قطر جذب کرد. SoFi در اوایل سال 2021 با همکاری یک شرکت دیگر سهام خود را عرضه عمومی کرد که ارزش این معامله 8.6 میلیارد دلار بود.
13. Wise
حوزه فعالیت: رمیتنس
ارزش استارتآپ: 11 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2010
Wise یکی از بزرگترین و محبوبترین استارتآپهای فین تک اروپا است. Wise این امکان را به مشتریان میدهد تا با استفاده از سرویس انتقال پول فرد به فرد، در سراسر جهان پول ارسال و دریافت کنند. Wise از بیش از 750 تبدیل ارزی مختلف (یعنی USD به GBP، USD به AUD و غیره) و چندین حساب ارزی پشتیبانی میکند. این شرکت در سال 2010 توسط یکی از کارمندان سابق اسکایپ و یک مشاور مالی تاسیس شد.
در سال 2013، این شرکت اولین جذب سرمایه خود را به مبلغ 6 میلیون دلار انجام داد. بین سالهای 2013 و 2016، این شرکت در مجموع 117 میلیون دلار سرمایه از سرمایهگذارانی مانند ریچارد برانسون و غول سرمایهگذاری خطرپذیر آندرسن هوروویتز جذب کرد. در ماه مه 2016، این شرکت با ارزش 1.1 میلیارد دلار به یک استارتآپ یونیکورن تبدیل شد. Wise در سپتامبر 2018 با درآمد خالص 151 میلیون دلار به 4 میلیون کاربر رسید. ارزش این شرکت در حال حاضر به دلیل عرضه عمومی سهام آن در بورس لندن، 11 میلیارد دلار است.
12. Brex
حوزه فعالیت: لندتک
ارزش استارتآپ: 12.3 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2017
Brex یک استارتآپ فین تک در سانفرانسیسکو است که کارتهای اعتباری سازمانی به مشتریان تجاری و شرکتی ارائه میدهد. این شرکت توسط دو برزیلی تأسیس شد که قبلاً Pagar.me را تأسیس کرده بودند؛ یک سرویس پردازش پرداخت که در نهایت توسط StoneCo خریداری شد.
Brex برای این که خدمات بهتری ارائه کند، یک استارتآپ توسعهدهنده API اسرائیلی به نام Weav را به قیمت گزاف 50 میلیون دلار در آگوست 2021 خریداری کرد. در آوریل 2021، ارزش Brex پس از جمعآوری 425 میلیون دلار سرمایه به 7.4 میلیارد دلار رسید. این استارتآپ توسط شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری خطرپذیر از جمله DST Global، Kleiner Perkins و Greenoaks Capital حمایت میشود.
11. Plaid
حوزه فعالیت: بانکداری باز
ارزش استارتآپ: 13.4 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2013
Plaid به برنامهها و سرویسهای مالی مانند Venmo، Digit و Chime اجازه میدهد تا به طور مؤثرتری با حسابهای بانکی کاربران ارتباط برقرار کنند. این شرکت در سال 2013 توسط ویلیام هاکی و زک پرت تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا قرار دارد. این شرکت شش دفتر دیگر در سراسر اروپا دارد.
در دسامبر 2018، Plaid به رهبری شرکتهای VC Andreessen Horowitz و Index Ventures، 250 میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این شرکت اکنون توسط Spark Capital، Ribbit Capital و Goldman Sachs Investment Partners حمایت مالی میشود. در آوریل 2021، Plaid افزایش 425 میلیون دلاری سرمایه خود را به رهبری Altimeter Capital که در بوستون مستقر است، نهایی کرد. اکنون ارزش Plaid 13.4 میلیارد دلار است. این تامین مالی پس از قطعی شدن خرید Plaid توسط Visa Inc انجام شد.
10. Chime
حوزه فعالیت: نئوبانک
ارزش استارتآپ: 25 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2013
Chime یک نئوبانک مستقر در سانفرانسیسکو است که تمام خدمات بانکی را کاملا به صورت آنلاین و بدون دریافت هیچ کارمزد و آبونمانی به مشتریان خود ارائه میدهد. تمام درآمد این شرکت از تبادل مبالغی است که از فروشگاهها برای پردازش تراکنشهای کارتی دریافت میکند.
تعداد مشتریان این نئوبانک در سال 2018 به یک میلیون رسید و در سال بعد تا 6.8 میلیون نفر رشد کرد. این رقم در فوریه 2020 از مرز 8 میلیون نفر عبور کرد. Chime در مارس 2019 پس از جمعآوری 200 میلیون دلار به یک استارتآپ یونیکورن تبدیل شد. در آگوست 2021، Chime توسط Sequoia Capital 25 میلیارد دلار ارزشگذاری شد که باعث شد تا 750 میلیون دلار دیگر سرمایه جذب کند.
9. Robinhood
حوزه فعالیت: ولثتک
ارزش استارتآپ: 32 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2013
یک کارگزاری بورس و پلتفرم معاملات آنلاین است که به مشتریان اجازه میدهد تا در شرکتهای سهامی عام و صندوقهای سرمایهگذاری فهرست شده در بورس ایالات متحده بدون پرداخت کمیسیونهای سنگین، سرمایهگذاری کنند. Robinhood بیشتر سود خود را از طریق حاشیه سود اعتبارات اعطا شده به صاحبان این سهمها و صندوقها به دست میآورد. این استارتآپ فین تک محبوبیت زیادی میان نسل جوان دارد.
Robinhood در آوریل 2017 پس از جذب 110 میلیون دلار سرمایه به یک استارتآپ یونیکورن تبدیل شد. در ژوئیه 2021، ارزش این شرکت به 32 میلیارد دلار رسید و سهام آن عرضه اولیه شد.
8. Revolut
حوزه فعالیت: نئوبانک
ارزش استارتآپ: 33 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2015
Revolut یک استارتآپ فین تکی مستقر در لندن است که خدمات مختلف بانکی و مالی را در یک اپلیکیشن واحد ارائه میکند. این پلتفرم این امکان را به کاربران میدهد تا با بیش از 30 ارز مختلف واریز و دریافت وجه انجام دهند، کارت مجازی داشته باشند و از سایر امکانات مالی بهره ببرند. مشتریان Revolut همچنین میتوانند بدون دردسر در ارزهای دیجیتال، سهام و حتی کالاهای با ارزش سرمایهگذاری کنند.
Revolut توسط دو بنیانگذار، نیک استورونسکی و ولاد یاتسنکو تاسیس شد و سه سال بعد از تاسیس، تواسنت مجوز بانک چالشگر را از بانک مرکزی اروپا دریافت کند. Revolut برای اولین بار در نوامبر 2020 به سوددهی رسید. Revolut در آخرین دور جذب سرمایه خود که در اواسط جولای 2021 به پایان رسید، 800 میلیون دلار از دو سرمایهگذار Tiger Global Management و Softbank Vision Fund جمعآوری کرد و ارزش خود را به حدود 33 میلیارد دلار رساند که آن را به بزرگترین استارتآپ فین تک در بریتانیا تبدیل میکند.
7. NuBank
حوزه فعالیت: نئوبانک
ارزش استارتآپ: 41 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2013
NuBank در حال حاضر بزرگترین استارتآپ فین تک در آمریکای لاتین است. این شرکت طیف گستردهای از خدمات بانکی از جمله افتتاح حساب آنلاین، کارت اعتباری، بیمه عمر و وامهای شخصی را ارائه میدهد. NuBank به کاربران خود اجازه میدهد تا کارتهای اعتباری خود را مدیریت کنند، گزارش تراکنشهایشان را ببینند، کارتها را مسدود کنند و برای حسابهای خود محدودیت برداشت تعیین کنند. در ژانویه 2021، NuBank گزارش داد که تنها در برزیل 35 میلیون مشتری دارد.
NuBank در سال 2018 به یک استارتآپ یونیکورن با ارزش بیش از 1 میلیارد دلار تبدیل شد. این شرکت توسط برخی از بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر جهان از جمله Sequoia Capital، Goldman Sachs، Berkshire Hathaway، DST، و شرکت فناوری Tencent حمایت میشود. در اوایل دسامبر سال 2021، سهام این شرکت با ارزش 41.5 میلیارد دلار وارد بورس شد و از این طریق حدود 2.6 میلیارد دلار سرمایه جذب کرد.
6. Klarna
حوزه فعالیت: لندتک
ارزش استارتآپ: 46 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2005
Klarna بزرگترین استارتآپ فین تک سوئد و پیشگام مدل “الان بخر، بعدا پرداخت کن” است که خدمات بانکی و مالی، از جمله اعطای اعتبار و خرید اقساطی را به مشتریان ارائه میکند. این مدل برای مشتریانی که تمایل به استفاده از کارت اعتباری ندارند، اما همچنان به دنبال راهی برای پرداخت در طول زمان هستند بسیار جذاب است. کاربران این پلتفرم میتوانند هر چیزی از کفشهای ورزشی نایک گرفته تا رژلبهای Sephora را از طریق این اپلیکیشن خریداری کنند و هزینه آن را بدون بهره در زمان مشخص شده بپردازند. این شرکت بیشتر درآمد خود را با دریافت کارمزد از شرکای خردهفروش خود به دست می آورد. Klarna اکنون خدمات خود را در پانزده کشور مختلف از جمله ایالات متحده ارائه میدهد.
این شرکت توسط چندین شرکت سرمایهگذاریهای خطرپذیر سوئدی حمایت میشود که در آن سرمایهگذاری زود هنگام کردند. در سال 2019، این شرکت 460 میلیون دلار سرمایه از طیف گستردهای از سرمایهگذاران، از جمله شرکت مدیریت سرمایهگذاری مستقر در ایالات متحده، Dragoneer Investment Group، بانک مشترکالمنافع استرالیا و Chrysalis Investments که یک سرمایهگذار بریتانیایی است جذب کرد. این بودجه به Klarna کمک کرد تا در آن زمان به بزرگترین استارتآپ فین تک در اروپا تبدیل شود. کلارنا پس از نهایی کردن سرمایهگذاری 639 میلیون دلاری توسط Softbank Vision Fund در جولای 2021، به ارزش فعلی خود در حدود 46 میلیارد دلار دست یافت.
5. Square
حوزه فعالیت: پیتک
ارزش استارتآپ: 51 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2009
Square یک شرکت خدمات مالی و فناوری مستقر در ایالات متحده است که خدمات پرداخت مبتنی بر تلفن همراه و دستگاه کارتخوان (POS) ارائه میدهد. این شرکت در هر دو حوزه نرمافزاری و سختافزاری فعالیت میکند. Square از زمان آغاز به کار خود از نامهای بزرگی مانند گلدمن ساکس، استارباکس و GIC Private Limited که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری مستقل سنگاپور است، سرمایه جذب کرده است.
Square با عرضه اولیه سهام خود در نوامبر 2015، با ارزش اولیه 2.9 میلیارد دلار وارد بورس شد. این شرکت برای اولین بار در سال 2019 به سوددهی رسید.
4. Coinbase
حوزه فعالیت: رمزارز
ارزش استارتآپ: 56 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2012
Coinbase بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، یک پلتفرم معاملاتی است که به مشتریان اجازه میدهد در ارزهای دیجیتال از جمله بیتکوین و اتریوم سرمایهگذاری کنند. رونق ارزهای دیجیتال در سال 2017 نقطه عطف بزرگی برای کوینبیس بود.
این شرکت از زمان آغاز به کار تا کنون بیش از 217 میلیون دلار سرمایه جذب کرده است و توسط شرکتهای قدیمی سرمایهگذاری خطرپذیر مانند Union Square Ventures، Andreessen Horowitz و Ribbit Capital حمایت میشود. در سال 2017، کوینبیس بیش از 1 میلیارد دلار درآمد کسب کرد. این شرکت تا اواخر سال 2020 در مجموع 43 میلیون کاربر ثبتنامی داشت. سهام Coinbase در اوایل سال 2021 عرضه عمومی شد و در حال حاضر 63 میلیارد دلار ارزش دارد.
3. Adyen
حوزه فعالیت: پیتک
ارزش استارتآپ: 71 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2006
Adyen یک استارتآپ فین تک مستقر در هلند است که کسبوکارها و فروشگاهها را قادر میسازد تا از طریق شبکههای کارتی (مانند VISA و Mastercard) و سایر روشهای پرداخت محلی، پرداختها را از هر کجای دنیا دریافت کنند. این شرکت از روشهای یادگیری ماشین برای ارائه گزارش جامع از اطلاعات تراکنشها و بهینهسازی درآمد کسبوکارها استفاده میکند.
Adyen برای اولین بار در سال 2011 به سوددهی رسید و با ایجاد دفاتر جدید در لندن و سانفرانسیسکو گسترش جهانی را آغاز کرد. در سال 2015 بیش از 50 میلیارد دلار تراکنش بر بستر Adyen انجام شد که این عدد در سال بعد به 90 میلیارد دلار رسید. این استارتآپ توسط شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و سهام خاص، از جمله Temasek Holdings، General Atlantic و Index Ventures حمایت میشود و در ژوئن 2018 سهام آن عرضه عمومی شد.
2. Stripe
حوزه فعالیت: پیتک
ارزش استارتآپ: 95 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2009
Stripe یک سرویس پردازش پرداختهای آنلاین است که به مشاغل بزرگ و کوچک کمک می کند تا پرداختهای آنلاین را پردازش کنند، وامهای تجاری بگیرند و به طور خودکار مالیات کالاها و خدمات را محاسبه و دریافت کنند.
در سال 2011، استرایپ اولین کمک مالی عمده خود را به مبلغ 2 میلیون دلار از افرادی مانند پیتر تیل و ایلان ماسک (از بنیانگذاران PayPal) دریافت کرد. این شرکت پس از این که در سال 2014 به میزان بیش از یک میلیارد دلار ارزشگذاری شد، توانست به یک استارتآپ یونیکورن شود. این شرکت با 95 میلیارد دلار سرمایهای که در سال 2021 جمعآوری کرد، به با ارزشترین فینتک خصوصی آمریکا تبدیل شد و چهارمین شرکت خصوصی با ارزش جهان پس از تیک تاک، اسپیس ایکس ایلان ماسک و SHEIN (فروشگاه مد و پوشاک چینی) است.
1. Ant Financial
حوزه فعالیت: بانکداری باز
ارزش استارتآپ: 170 میلیارد دلار
سال تاسیس: 2014
Ant Financial که اکنون با نام Ant Group شناخته میشود، بزرگترین استارتآپ فین تک در جهان است. این شرکت مالک Alipay، یکی از بزرگترین پلتفرمهای پرداخت دیجیتال در جهان بوده و وابسته به گروه علی بابا در چین است. این شرکت خدمات مالی دیگری مانند Yu’e Bao (یک صندوق سرمایهگذاری در بازار بورس) و Zhima Credit (یک سیستم اعتبارسنجی خصوصی) را نیز ارائه میدهد.
در سال 2015، Ant Group یک جذب سرمایه سنگین 4.5 میلیارد دلاری از برخی از بزرگترین موسسات مالی در چین، از جمله China Investment Corp، China Development Bank Capital و Chila Life را تضمین کرد و در آن زمان ارزش این شرکت به 45 میلیارد دلار رسید. در اکتبر 2020، قرار بود تا سهام شرکت در بزرگترین عرضه اولیه عمومی سهام جهان به بازار عرضه شود؛ و پیشبینی شده بود که این شرکت 34.5 میلیارد دلار در این عرضه اولیه جذب کند تا ارزشش به 313 میلیارد دلار برسد. اما این عرضه اولیه توسط رگولاتورهای چینی لغو شد. Ant Financial اکنون 144 میلیارد دلار ارزش دارد اما به دلیل فشارهای مداوم نهادهای نظارتی در چین، روز به روز ارزش خود را از دست میدهد.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه